Sony Mobile je predstavil dva dodatka v svojo družino paradnih konjev; Xperia XZ1 in Xperia XZ1 Compact. Vključujeta najnovejšo kamero Motion Eye™ za snemanje podrobnosti nad zmožnostmi človeškega očesa, novo inovativno tehnologijo s 3D skeniranjem, v razredu vodilne zaslonske tehnologije za lepe slike, vključno z zaslonom HDR v pametnem telefonu Xperia XZ1, in vrhunsko doživetje poslušanja z zvokom visoke ločljivosti. Tako Xperia XZ1 kot Xperia XZ1 Compact združujeta napredno procesno moč z neverjetno hitrimi hitrostmi prenosov, vse združeno v brezčasen premium dizajn.

Pametni telefon Xperia XZ1 poganja procesor Qualcomm® Snapdragon™ 835 z X16 LTE, zasnovan, da zagotavlja izjemno hitre hitrosti Gigabit LTE prenosov (do 1Gbps) in zmogljivosti za uživanje v modernem življenjem stilu med delom in prostim časom. Snapdragon 835 je zasnovan za podporo osupljivi grafiki, gladkemu delovanje in izboljšanem delovanju baterije. Tako je popoln za gladko, odzivno igranje vaših ljubih iger PlayStation®4 z uporabo PS4 Remote Play.

Prav vsak vidik pametnega telefona Xperia XZ1 je zedinjen za vas in združuje brezčasen Sonyjev dizajn. Zunanjost ima našo značilno zaobljeno površino z gladkim kovinskim ohišjem za premium izgled in dodelan občutek v vaši dlani. Piko na i dodata tehnologija HDR in 5,2-palčni zaslon polne visoke ločljivosti. Ostale tehnologije, zaslon TRILUMINOS™ for mobile, X-Reality™ for mobile in dinamično izboljšanje kontrasta, delujejo skupaj za ostre, podrobne in svetlejše slike na zaslonu.

Xperia XZ1 združuje  najnovejšo kamero Motion Eye™, zasnovano z znanjem Sonyjevih kamer  ‘α’ in Cyber-shot™ za snemanje življenja na načine, ki jih ne zmore noben drug pametni telefon. Ima slikovni senzor Exmor™ RS z vgrajenim pomnilnikom, ki potisne zajemanje gibanja na povsem novo raven in ustvari izjemno kakovost slik. Ustvarjate lahko senzacionalne videoposnetke vaših vsakodnevnih trenutkov s snemanjem s 960 sličicami na sekundo, ki zagotavljajo osupljivo predvajanje videoposnetka v super počasnem posnetku. Zaokroženo z vrhunskim doživetjem kamere je na voljo prvorazredna sprednja kamera s 13 milijoni slikovnih pik, 1/3-palčnim senzorjem in zaslonsko bliskavico, da boste imeli odlične selfije v vsaki svetlobi.

 

Xperia XZ1 Compact ponaša kategorijo kompaktnih pametnih telefonov na novo raven. Ima Sonyjeve najnovejše inovacije, vključno s kamero Motion Eye™ s super počasnim posnetkom, funkcijo 3D Creator, super širokokotno sprednjo kamero in vrhunskim avdio doživetjem; vse v priročni obliki, ki sede v dlan, in 4,6-palčnim zaslonom.

Sony je znan po svojih edinstvenih zvočnih inovacijah in Xperia XZ1 Compact ne skopari pri tem zaradi svoje velikosti. Zapakiran je z najnovejšimi Sonyjevimi tehnologijami za izboljšanje zvoka, kot so: zvok visoke ločljivosti, DSEE HX, LDAC, digitalno zmanjševanje hrupa (DNC) in ClearAudio+. Ima tudi naše nove stereo zvočnike, ki imajo 50 % več zvočnega tlaka kot prejšnji modeli, s čimer so postali naši najmočnejši zvočniki Xperia do zdaj. Tako lahko zares uživate v neprimerljivi kakovosti zvoka, kakorkoli se odločite poslušati. Vaš okus za glasbo lahko zdaj spozna še vaš občutek za stil z najnovejšimi Sonyjevimi slušalkami h.ear (h.ear on 2 Mini Wireless, h.ear on 2 Wireless NC in h.ear in 2 Wireless), ki nudijo popolno barvno harmonijo za ujemanje z vašim Xperia XZ1 Compact.

XZ1 Compact je vrhunski kompaktni pametni telefon za vse vaše potrebe, kamorkoli greste, s Sonyjevo brezkompromisno filozofijo dizajna, ki se ponaša z lepimi robovi diamantnega reza in kovinskim zaključkom. Majhen, a zmogljiv, Xperia XZ1 Compact nudi hitro delovanje, ki vam bo kos pri vseh avanturah, z inovativnim procesorjem Qualcomm® Snapdragon™ 835. Ponaša se s hitrostmi prenosov do 800 Mbps, ki vam omogočajo prenos ljube epizode TV serije v zgolj 30 sekundah.