V svetu se poročni trendi nenehno spreminjajo in razvijajo. Leto 2016 se poslavlja, zato nas je zanimalo nas, kakšna bosta slog in prevladujoča barva porok v 2017.
Obiskali smo butični sejem, ki ga je v Skednju pripravila ekipa Avantgarde. Predstavila je nekaj res domiselnih idej za aranžmaje in detajle, ki naredijo poroko enkratno.

1. POROČNI PROSTOR
Že ob samem vstopu v veličasten Skedenj vsakemu obiskovalcu zastane dih. Tukaj se mladoporočenca in svatje res lahko sprostijo in uživajo, saj je prostor velik, razgiban, okolica Skednja pa ponuja domiselne kotičke, kot so kotički za fotografiranje in otroke, lounge ter še bi lahko naštevali.
V Skednju si želijo za novo sezono porok še vedno ohraniti domačnost, vendar z veliko mero elegance. V prejšnjih sezonah so za okras uporabljali veliko lesa in pastelnih barv, v 2017 pa napovedujejo več kovinskih barv, ki dajejo kraljevski vtis. K temu pa ustrezata tudi barvi, kot sta marsala in kraljevsko modra.

2. ŽENSKA POROČNA OBLEKA
Le katera nevesta si ne želi, da bi ženin na poročni dan ostal brez besed, ko bi jo zagledal? Nevesta je s svojo obleko ves čas v središču pozornosti, zato mora biti ta skrbno izbrana.
V prihajajočem letu je še vedno aktualna brezčasna čipka, vendar tokrat predvsem v povezavi z bleščicami, trendovski bodo tudi dolgi rokavi ne glede na letni čas. Pri barvah pa se bela malo umika, saj v ospredje prihajata šampanjec in rožnata.
Tako imajo v Sanjski obleki neveste, ki si želijo biti nekaj posebnega, res veliko izbiro.
V salonu pa seveda ne manjka klasičnih in kratkih krojev poročnih oblek.

3. MOŠKA POROČNA OBLEKA
Zlata Zavašnik, priznana oblikovalka oblačil za moške SENS, v vse svoje kolekcije vpleta detajle, zaradi katerih imajo obleke in srajce pridih unikatnosti.
Moder plašč z bakreno zadrgo, suknjiči s snemljivimi rokavi, trendovske usnjene hlače in temnordeči dodatki – to je le nekaj poudarkov.
Umikajo se od koncepta klasične moške obleke in srajce, v dizajn vnašajo izvirne elemente, kosi pa so večnamenski in hkrati estetski.
Z njimi si lahko dovolite biti drzni in drugačni.

4. CVETLIČNI ARANŽMAJI
Pri rožah se v ozadje umikajo vrtnice ter tako opevan in zaželen šlajer. Nevtralnih barv ni več. Ostajajo pa vse pastelne barve, v polnem razmahu pa je barva marelice v kombinaciji z marsalo. Še vedno je všečna bogata namizna dekoracija. Prednost dajejo različnim vrstam cvetja v enakih barvah in steklenih vazah različne višine, da je vse skupaj še bolj sijajno.
S šopkom pa ne boste zgrešile, če boste imele cvetje samo zvezan na pecljih, brez ovijanja in dodatnega olepšavanja.
Cvetličarna na ovinku bo poskrbela, ne samo za spektakularne aranžmaje, ampak tudi za kreativne dodatke.

5. TISKOVINE
Vse se začne z vabilom. Vsak želi na gosta narediti dober prvi vtis. Ker pari želijo celostno podobo, se pri tem začne oblikovanje vaše poroke. Bi želeli iporočne tiskovine, ki so igrive, umirjene, nagajive, elegantne, pisane ali nežne, predvsem pa zelo kjut?
V Kjut dizajnu vama pripravijo celostno grafično podobo na vajino želeno temo. Razmislita, kaj vaju povezuje, morda kje sta se spoznala, kateri je vajin skupni konjiček in podobno.
S tem lahko opremita, ne samo vabila in klasične tiskovine, ampak tudi darilca za svate, vinske etikete ter škatle za piškote in še veliko več.

6. LIČENJE IN PRIČESKA
Že res, da izraz na obrazu naredi sreča, vendar ličila in edinstvena pričeska to le še nadgradita. Ličila naj bodo v nežnih odtenkih, senčila pa sijoča, lahko z bleščicami. Sijaj kože lahko poudarimo z bronzerjem, šminka pa naj bo mat in brez sijaja.
Za popoln videz pa v salonu lepote Klaris niso pozabili niti na roke, ki bodo ob premnogih voščilih imele še posebej veliko dela, predvsem pa ne bodo ostale neopažene zaradi poročnega prstana.

7. HRANA
Ljubezen gre skozi želodec, pravi stari rek. Zakaj ne bi ponudili predjedi, ki sta jo mladoporočenca jedla na prvem zmenku? Izbrana barvna nit se vije tudi s pripravo menija, kjer se prepletata okus in videz. Catering Koren pripravi poročno gostijo po vašem okusu. Morda je hrana edini vidik, kjer ni trendovskih zapovedi, saj izbor sestavin omogoča okuse brez meja.

Ekipa Avantgarde je na dogodku predstavila tudi razširjeno ponudbo, saj včasih dogodek, kot je poroka, ne more miniti brez poročnega avta, varuške, sladic, coffee cara, DJ-ja, glasbene skupine, fotografa, snemalca, plesnih učiteljev, ognjemeta, foto magnetkov, prstanov in še bi lahko naštevali.

Več na:
www.avantgarde.si
www.facebook.com/skedenj