Blagovna znamka Serengeti je bila ustanovljena leta 1985 na Floridi, sončna očala tega proizvajalca uvrščajo med najbolj napredna na globalnem trgu. Tudi zato, ker  uporabljajo izjemno dovršeno tehnologijo polariziranega mineralnega stekla podjetja Corning, ki je vodilno na tem področju, njegovi inženirji so izumili so tudi fotokromatska stekla. Danes se to odraža v vrhunskih očalih, ki veliko pripomorejo predvsem k varnejši vožnji. S kombiniranjem številnih tehničnih lastnosti in patentov razvitih v zadnjih letih, s progresivnim razvojem in raziskavami, je Serengeti dosegel številne dobre lastnosti, ki jih ne ponuja nihče drug.

 

Boljše sprejemanje oblik ter kontrastov na cesti, povezano s tehnično superiornostjo Serengeti stekel

Posebej izdelana molekularna tehnologija, vdelana v samo molekularno zgradbo Serengeti leč, izboljšuje vidno polje voznika. Z uporabo Serengeti stekel so cestne oznake, prometni znaki, prometne osvetlitve ter površina ceste bolje vidni. Serengeti leče tudi bolje prepoznavajo oblike pri megli ter bleščanju, izboljšajo kontraste ter izostrijo detaile na cestišču.

Izničenje efektov bleščanja zaradi visoko kakovostnih polariziranih stekel – POLARIZACIJA

Različne oblike bleščanja ( refleksi kontrolne plošče v vetrobranskem steklu, luči nasproti vozečih vozil, bleščanje sonca, itn. ) velikokrat motijo voznika. Serengeti stekla, z vdelanim polarizacijskim filtrom, nameščenim med dvema plastema stekla, eliminirajo 99 % bleščanja.

Zmanjšanje utrujenosti oči zaradi patentirane tehnologije, ki filtrira modro svetlobo – SPECTRA CONTROL

Serengeti očala vsebujejo filter imenovan “ Spectral Control “, ki blokira 95 % žarkov poznanih kot modra svetloba – svetloba, ki je najbolj prisotna zjutraj in zvečer ter zmanjšuje natančnost percepcije voznika. Verjetno poznate občutek pritiska na oči po kakšni uri vožnje – s Serengeti očali tega pritiska ni več.

Povečano vizualno udobje povezano z intelegentnimi fotokromatskimi stekli – FOTO STEKLA

Za razliko od večine običajnih sončnih očal, ki imajo konstantno barvo stekel, so Serengeti stekla fotokromatska in avtomatsko prilagajajo zatemnitev stekla glede na moč žarkov. Zatemnijo se pri sončnem vremenu in posvetlijo, ko sonce zakrijejo oblaki. Na tak način imamo oči vedno zaščitene ter v najbolj udobnem polju za oko. Serengeti očala se avtomatsko prilagajajo vremenskim razmeram in na ta način zagotavljajo maksimalno vidljivost.

 

Stekla Serengeti očal nudijo v eni leči tri tehnologije – polarizacijo, filter modre svetlobe ter fotosenzibilnost. Od lanskega leta je njihov ambassador Giancarlo Fisichella, ki se je proslavil kot voznik Formule 1, kot 2 kratni zmagovalec dirke za 24 ur Le Mansa s Ferrarijem.

www.rodeoteam.si