»Predstava lestve, prislonjene ob steno, v nas vzbudi asociacije nečesa novega, človeške industrije, prihodnosti, vzpenjanja od spodaj navzgor, v sebi nosi nasprotujoča si koncepta dinamike in statike. Lestev, ta ogrevalni sistem, je prav zares nekaj posebnega, kajti dolgo časa sem si želela, da bi bil del mojega doma, zato sem mnenja, da odgovori na eno od prvih vprašanj, ki se nam porodijo, kadar opazujemo na novo ustvarjen predmet.« Elisa Giovannoni

Scaletta je eden od novih radiatorjev, ki soustvarjajo kolekcijo Elements by Tubes Radiatori za leto 2014. Vsebuje vse, kar je potrebno, da ga lahko brez zadržkov umestimo v omenjeno kolekcijo; vključuje dele, pri čemer je radiator, ki so ga poustvarili svetovno priznani oblikovalci, ustvarjen kot element z arhitekturno strukturo, močno osebnostjo in pohištvenimi zmožnostmi.

Oblikovanje Scalette je milje daleč od tradicionalnih radiatorskih oblin: lestev je samozadosten objekt, ki za svoje delovanje ne potrebuje nikakršne dodatne razlage, saj je del predstave vsakega od nas. Zato Scalette ne štejemo med ideje, ki jih ima navaden človek o radiatorjih – ki jih instinktivno dojemamo kot »predmet, ki krasi in greje« –, poleg tega pa Scaletta ponuja neskončno svobodo nameščanja v katerikoli del sobe: od kopalnice do kuhinje, dnevne sobe in celo spalnice. Ob tem Scalette ni treba dodatno nameščati, zato jo lahko premaknemo v drugo sobo svojega doma, če je to potrebno, prav tako pa jo lahko vzamemo s seboj, ko odhajamo od doma.

Scaletta ima možnost vklopa v električno omrežje in je narejena iz aluminija. Izbirate lahko med široko paleto barv Tubes, na voljo pa je v dveh različicah: v samostoječi in različici, ki se pritrdi ob steno, obe pa imata škripec, okoli katerega lahko navijemo kabel. Različica, ki se pritrdi ob steno, je na voljo v dveh velikostih – 185 (187 cm x 51,5 cm x 23 cm) in 140 (139 cm x 48 cm x 23 cm) –, samostoječa pa le v eni (100 cm x 51 cm x 29 cm). Obema pa pripadata kljuka in gobica za čiščenje. Med drugim lahko samostoječo različico spravimo v uporabno poličko za hrambo.

Leta 2015 je Scaletta dosegla nagrado German Design v kategoriji kopalnic in velnesa ter nagrado Good Design 2015. Uvrstila se je celo med nominirance leta 2015 za nagrado, ki jo podeljuje ameriška revija Interior Design, prav tako pa je bila izbrana za publikacijo v letni reviji ADI Design Index 2015.