Zagreb ima veliko dobrih restavracij. A ko govorimo o tracicionalnih specialitetah kontinentalne in mediteranske kuhinje, je treba izpostaviti restavracijo Vinodol v samem mestnem središču. Vinodol je bil vedno kraj za srečanja pa naj bodo poslovna, družinska ali za mimoidoče turiste, željne avtohtonih okusov hrvaških specialitet.

V Vinodolu jedi pripravljajo po tracicionalnih recepturah a tudi na modern način, pri čemer se ponudba vseskozi menja in dopolnjuje z dnevnimi jedmi iz izbranih sezonskih sestavin. Na tem mestu moramo poudariti, da je pri njih vsako zimo v januarju na voljo mlada jagnetina s Paga, ki jo spečejo na ražnju in je tako dobra, da se kar stopi v ustih. Ravno prav hrustljava skorjica mlečnih jagenčkov, izjemno mehko meso in neverjeten okus 5 do 6 kilogramov težkih živali vas bo navdušil.

Seveda je tudi vsa ostala hrana v Vinodolu odlična, za kar je zaslužen tudi “chef konzultant” Zdravko Tomšić, ki je nivo ponudbe dvignil še stopnico višje. Pa naj gre za tedensko ponudbo ali jedilni list. Le-ta ni obilnejši, razveseljuje pa z jedmi, ki so značilne za manjše konobe, ne pa za restavracije, kjer postrežejo na enkrat več kot sto ljudi.

Zdravko Tomšić

Zaradi vsega naštetega se Vinodol v središču Zagreba še kako splača obiskati. Če so vam všeč morske dobrote, brodet, tatarski biftek, golaž, dalmatinska pašticada ali različne pečenke, meso pečeno pod peko, izvrstne sladice…, boste zagotovo prišli na svoj račun.

besedilo: Blaž Kordelič, fotografije: Dean Dubokovič

Teslina 10, Zagreb, Hrvaška

tel.: +38514811427, +38514811341, +385993811427

vinodol@vinodol-zg.hr

https://vinodol-zg.hr/