RECARO je svetovno priznan izdelovalec avtosedežev iz Nemčije. Svoje prestižno ime si je zagotovil v več kot stodesetih letih svojega delovanja – še posebej velik sloves žanje med ljubitelji hitrosti in športnih avtomobilov, saj je z RECARO sedeži opremljena cela vrsta športnih in dirkalnih avtomobilov. Z rastjo podjetja je RECARO širil tudi število proizvodov in tako, na primer, na njihove sedeže pogosto sedemo tudi na letalih. Že pred dvema desetletjema so se usmerili tudi v izdelavo otroških avtosedežev in izkušnje iz avtomobilskih sedežev uporabili tudi pri izdelavi linije otroških avtosedežev: sedeži tako ne predstavljajo le vrhunskega udobja in ergonomije, pač pa tudi vrhunsko varnost, ki jo stalno preverjajo s številnimi testiranji trkov.

Kar RECARO predvsem ločuje od drugih znamk otroških avtosedežev je poleg vrhunskih rezultatov na testiranjih, kakovostne izdelave sedežev in svojevrstnega dizajna tudi uporaba ergonomske pene, ki jo uporabljajo pri izdelavi tako odraslih kot otroških avtosedežev in nudi telesu optimalno oporo in podporo; kakovostni materiali oblazinjenja, ki zagotavljajo prijetno počutje otroka v sedežu tudi v toplejših dneh; položaj za sproščen počitek, s katerim je opremljena večina modelov sedežev ter enostavna uporaba in rokovanje s sedežem, ki zmanjšuje možnost napačne uporabe sedeža.

Njihov model otroškega avtosedeža Zero.1 i-Size, na primer, lahko zavrtite za 360 stopinj, tako da vaš hrbet ne trpi, ko otroka posedate in pripenjate v sedež, hkrati pa omogoča vožnjo otroka nasprotno ali v smeri vožnje. Model Zero.1 Elite je prva rešitev na svetu, ki združuje v enem v školjko otroškega avtosedeža integrirano in snemljivo lupinico za dojenčka in avtosedež do otrokove starosti približno petih let.

RECARO-vi modeli, ki rastejo z otrokom, so še posebej priljubljeni, saj njihova pametna zasnova omogoča res dolgo uporabo. Varnost in udobje otroka so tudi pri kombiniranih sedežih na prvem mestu.

V novem RECARO centru na Tržaški cesti 216 v Ljubljani, ki je hkrati tudi prvi tovrstni specializirani RECARO center v Evropi, so staršem, ki kupujejo za svojega malčka nov otroški avtosedež ali voziček, na voljo za vsa njihova vprašanja usposobljeni svetovalci, kupci lahko vidijo in preizkusijo vse različne modele otroških avtosedežev (od lupinic za novorojenčke do jahačev z naslonom za najstarejše otroke) ter otroških vozičkov, ob nakupu pa jim njihov novi otroški avtosedež tudi pravilno namestijo v avto.

www.recaro-slovenija.si