Avtomobilski proizvajalci so že davno ugotovili, da s posebnimi izdajami svojih izdelkov še dodatno poskrbijo za promocijo svoje blagovne znamke, hkrati pa v kupcih spodbudijo željo po avtomobilu, ki je nekaj posebnega in ga nima prav vsak.

Mini je eno od izvedb svojih posebnih modelov poimenoval kar park lane. Park Lane je ulica v Londonu, kjer se nahaja vrsta zgodovinsko pomembnih zgradb in hotelov, hkrati pa velja tudi za eno najbolj priljubljenih in obiskanih ulic v mestu. Mini je svoj avtomobil po tej priljubljeni londonski ulici prvič poimenoval že leta 1987, zdaj pa znova obuja tradicijo in predstavlja countrymana S park lanea. Park lane je mini, ki se ponaša s posebno barvno kombinacijo earl sive in oak rdeče. Dve dirkaški črti na sprednjem pokrovu, zadnjih vratih in spodnjemu delu vrat so najbolj prepoznavne značilnosti modela park lane. Seveda k prepoznavnosti doda še paket obrob okoli blatnikov, saj je to del opreme vsakega štirikolesno gnanega countrymana.

Testni avtomobil je z vrha ponudbe in nosi oznako mini countryman S ALL4 park lane. To pa pomeni, da ga poganja najmočnejši bencinski pogonski agregat, ki s štirih valjev s skupno prostornino 1598 kubičnih centimetrov razvije 140 kilovatov oziroma 190 konjskih moči in 240 njutonmetrov motornega navora, kar zadostuje, da z mesta do 100 kilometrov na uro pospeši v 7,7 sekunde, medtem ko končna hitrost znaša 215 kilometrov na uro. Countryman je s tem pogonskim agregatom kljub svojim 1465 kilogramom precej poskočen avtomobil, k čemur pripomore tudi odličen ročni šeststopenjski menjalnik.

Notranjost countrymana park lanea razvaja z vsem udobjem, kar smo ga vajeni pri preostalih modelih, le da je opremljen z dodatki imitacije karbona na armaturni plošči in vratih vozila. Športni sedeži so oblečeni v posebno usnje, ki je na voljo le v tem modelu.

Vožnja s countrymanom S je kompromis med mestno okretnostjo, športnostjo in terenskimi zmogljivostmi. Najbolje se znajde pri vožnji po asfaltiranih cestah, kjer dobro požira neravnine s cestišča. Pri vožnji po mestu se izkaže z okretnostjo in se ne ustraši tudi nekoliko večjega robnika, medtem ko se pri vožnji po terenu izkaže z odličnim štirikolesnim pogonom in dobro oddaljenostjo od tal, tako da mu premagovanje lažjih terenov ni nikakršna težava.

Tako kot je modna londonska ulica Park Lane, ki ponuja čudovit pogled na Hyde Park na eni strani in čudovite zgradbe na drugi, takšen je tudi mini countryman S ALL4 park lane – čudovit in prefinjen v mestu ter še vedno uporaben tudi na terenu.