Zadovoljiti okusom zelo različnih in zahtevnih gostov, kot jih imajo pri hotelski verigi Lošinj Hotels & Villas, ni lahka naloga, toda z vztrajnostjo, odličnim osebjem in vrhunskimi lokalnimi sestavinami jim to več kot dobro uspeva.

Poseben način nabave živil

Vrhunska ponudba hotelske verige Lošinj Hotel & Villas je zaokrožena z gourmet izborom, za katerega skrbijo izkušeni šefi, ki izbirajo samo vrhunska in tradicionalna živila, kot so domače olivno olje, ovčji sir, jagnjetina, meso boškarina, ter različne vrste svežih rib, školjk in drugih dobrot iz Jadranskega morja.

Posebnost gastronomije verige Lošinj Hotel & Villas je v načinu nabave živil, ki temelji na izvirnosti, lokalnem poreklu in dostopnosti, odvisno od sezone, nabiranja in ulova. Ob odličnem sodelovanju z lokalnimi dobavitelji z otokov Lošinj in Cres so začeli sodelovati tudi z dobavitelji z območja Istre, Dalmacije, Slavonije in Baranje. Danes Lošinj Hotel & Villas sodeluje s 60 družinskimi kmetijami iz vse Hrvaške. Vse namreč integrirano pridelujejo hrano, za kar so pridobile tudi eko certifikat.

Najboljše domače in svetovne dobrote

Gostje lahko uživajo v najrazličnejših domačih dobrotah, kot so siri s tartufi ter olivno olje proizvajalcev Natura Istra, ovčjem in kozjem siru iz sirarne Gligora s Paga, drniškem pršutu ter suhomesnatih izdelkih iz Slavonije in Baranje. Njihov glavni cilj je izbrati domače izdelke najvišje kakovosti in jih vpeljati v ponudbo, da bi imeli gostje možnost okusiti najboljše, kar ponuja Hrvaška.

Ob najboljših domačih izdelkih ponujajo tudi dobrote iz različnih delov sveta, kot je suho ali mokro zorena govedina iz Japonske, Irske, Argentine, Urugvaja in Nizozemske. Med letom je na meniju vedno sveže ulovljena riba iz Kvarnerskega zaliva, medtem ko meso boškarina, slavno jagnjetino s Cresa ter zelenjavo lokalnih pridelovalcev nabavljajo v skladu s sezonsko dosegljivostjo teh živil. Česar takrat ni na voljo, gostje ne bodo našli na jedilnikih jadranskih a la carte restavracij. Zato se dan šefov Lošinj Hotel & Villas začne z razgovorom z lokalnimi dobavitelji, na podlagi katerega pripravijo jedilnik, ki ga še tisti dan predstavijo na večerji, z njim pa želijo presenetiti vsakega gosta posebej, ki ne sme biti obremenjen z okusom.

Vrhunska enološka ponudba

Gourmet potovanje je zaokroženo z raznoliko vinsko karto, ki bo usklajeno spremljala vsak izbor gosta. Posebnost se odraža v izvrstnih vinih, ki jih spremljajo aktualne svetovne smernice. Ob ugledni ponudbi vina gostom ponujajo tudi pokušnjo 196 različnih premium izdelkov tujih žganih pijač.

Trenutno imajo v ponudbi 250 sort domačih in tujih belih in rdečih vin vrhunske kakovosti. Lahko se pohvalijo, da je vsako vino visokokakovostno. V načrtu imajo tudi obogatitev obstoječe ponudbe za hotele petih zvezdic, butičnega hotela Alhambra, hotela Bellevue in vile Hortensie z dodatnimi 100 sortami v skladu s svetovnimi smernice na področju vin.

Restavracija Alfred Keller butičnega hotela Alhambra zabeležena v kulinaričnem vodiču Gault Millau za leto 2017

Ugleden francoski vodič za restavracije Gault Millau je a la carte restavracijo Alfred Keller butičnega hotela Alhambra hotelske verige Lošinj Hotels & Villas uvrstil na svoj seznam najboljših restavracij za leto 2017. S tem je mednarodna kulinarična srenja podala priznanje premium gourmet ponudbi butičnega hotela Alhambra, s čimer so upravičena vsa njihova dosedanja vlaganja v visoko raven uslug hotela in vil iz skupine Lošinj Hotel & Villas.

V priznanem vodiču na lestvici od 1 do 20 ocenjujejo restavracije z vsega sveta, ki slovijo po visoki kuhinji. Točke jim podeljujejo na podlagi kakovosti hrane, cen, ugodja in usluge. Zanimivo je, da na njihovem seznamu najboljših niso restavracije z ocenami pod 10, medtem ko so najvišjo oceno (20) prvič podelili v letu 2014, dobilo pa jo je le nekaj svetovno znanih restavracij.

Spoznajte kulinariko otoka Lošinj

V Lošinju Hotels & Villas so polpenzionskim gostom ponudili program Dine Around z impresivno kulinarično ponudbo hrvaških in sredozemskih specialitet. S tem želijo, da bi njihovi gostje med bivanjem v njihovih hotelih resnično uživali v kulinarični ponudbi, zato so ponudili pokušanje raznovrstnih jedi v njihovih osmih restavracijah, vključenih v program Dine Around:

1 Restavracija Bava (Hotel Bellevue)

2 Restavracija Pin & Oli (Hotel Bellevue)

3 Restavracija Alfred Keller (Boutique Hotel Alhambra)

4 Borik Mediterranean Bar

5 Restavracija Veli žal

6 Grill Lanterna

7 Restavracija Diana

8 Restavracija Punta (Vitality Hotel Punta)

www.losinj-hotels.com