»Katschi« je prijetno in zelo priljubljeno družinsko smučišče, ki ga zaradi lahkega dostopa in lepo urejenih prog obiskuje vedno več slovenskih smučarjev. Mestece se nahaja neposredno ob smučišču na vrhu prelaza, tako da so namestitvene enote blizu smučarskih prog. Smučišče slovi po širokih progah, najbolj znana pa je šest kilometrov dolga proga A1, ki je zaradi svoje širine in dolžine poimenovana kot »avtocesta«. V kraju je tudi kopica tako imenovanih »apres ski« barov, nekaj trgovin, diskoteka in več smučarskih šol.
V tem smučarskem letovišču je veliko sončnih dni, pobočja pa so pokrita tako z naravnim, kot tudi umetnim snegom, ki zagotavlja dolgo sezono. Smučišča se razprostirajo na okoli 2000 metrov nadmorske višine (najvišje je na 2200 metrih). Na voljo je 16 naprav, med katerimi je 1 3-sedežnica, 2 4-sedežnici, 2 6-sedežnici in 3 8-sedežnice. Te povezujejo 30 smučarskih prog, ki skupaj merijo več kot 70 kilometrov. Najdaljša proga ima šest kilometrov in višinsko razliko približno 550 metrov. Smučišča so primerna za vse vrste smučarjev – od začetnikov do profesionalcev.

Poudariti je treba, da so v zadnjih letih na vseh pomemnih smučarskih progah postavili povsem nove naprave, ki povezujejo vse dele smučišč. Nič več ni kratkih povezovalnih vlečnic, saj je bilo delo narejeno zares premišljeno. Vse naprave omogočajo udobno vožnjjo, zaradi velikih zmogljivosti pa kratke čakalne vrste.

Prav tako, vam ne bo treba več čakati v vrsti za karte. Ponujajo namreč nakup preko svoje spletne strani www.katschi.at, kjer opravite nakup, vpišete številko svoje brezstične karte in ko pridete na smučišče enostavno samo začnete smučati.

Tudi v letošnji sezoni na Katschbergu pripravljajo veliko novosti in dogodkov, ki bodo razveseljevali smučarje vso zimo. Posebne ugodnosti še vedno veljajo za družine, ki ob nakupu družinske vozovnice smučajo ceneje. Sezona se je že začela, snega je dovolj in bo trajala vse do pomladi.

www.katschi.at