Motovun je starodavno istrsko mestece v notranjosti Istre, ki s svojim položajem in z izredno fotogeničnostjo že stoletja privablja ljudi z vsega sveta. V veliko zadovoljstvo nam je, da vas lahko gostimo v našem hotelu, ki se nahaja v središču kraja. Slednje je namreč uvrščeno med najlepša mesta evropske urbane zgodovine. Zaradi magične lepote Motovuna naša družina verjame v uspeh, zato je hotel navdahnila z občutkom preteklosti, sanjam pa podarila novo dimenzijo.

Želimo si, da bi v toplem družinskem krogu doživeli lepoto notranjosti Istre ter se odpočili v kraju, kjer se stikajo zgodovina, kultura in čarobna narava. Ponujamo vam le najboljše, kar imamo: najboljšo namestitev, kulinarične specialitete naše regije in kakovostno vino, hkrati pa tudi popolno sprostitev v velnes centru ter rekreativne in kulturne vsebine. V domačem razpoloženju naših hotelov vam želimo podati roko dobrodošlice in vam zaželeti, da vam ta pravljičen kraj ostane v lepem spominu, kamor se boste vedno radi vračali.

Iz zapiskov je razbrati, da je nekdanja palača, ki je današnji hotel Kaštel, pripadala italijanski plemiški družini Polessini, ki je izhajala iz Motovuna. Gre za družino, ki je igrala pomembno vlogo v političnem, družbenem, gospodarskem, kulturnem in znanstvenem življenju Istre. Ob koncu druge svetovne vojne se je družina odselila v Italijo, kjer še danes živijo njeni potomci. Palača Polessini je obnovljena in spremenjena v hotel iz šestdesetih let prejšnjega stoletja. Od leta 1998 je v zasebni lasti družine Erik, ki je hotel v celoti prenovila in ga vsebinsko obogatila. Zgradili so nov velnes center ter obnovili vse sobe, restavracije, terase in kuhinjo.