Otok Tenerife, kralj med Kanarskimi otoki, je otok večne pomladi. Zahvaljujoč blagi klimi, povprečni temperaturi pozimi od 20 do 22 stopinj Celzija ter med 26 in 28 stopinj Celzija poleti pa tudi visokim številom sončnih dni, je domačin številnim turistom, ki so jih pritegnili razkošna narava, bogata tradicija in tudi zanimivo nočno življenje. Letno ga obišče okoli pet milijonov turistov, največ med vsemi Kanarskimi otoki.

Tenerife je turistični in gospodarski center otočja. Gosti tudi enega največjih svetovnih karnevalov, ki poteka v mestu Santa Cruz de Tenerife. Slednje poskuša postati eden od krajev svetovne dediščine. Podnebje z veliko sončnimi dni v letu, neokrnjena narava in kristalno čisto morje ponujajo mnogotere možnosti za rekreacijo in aktivno preživljanje prostega časa. Na otoku sta dve letališči, na severu Tenerife North Airport in jugu Tenerife South Airport.
Santa Cruz de Tenerife je glavno mesto otoka in sedež otoškega sveta (cabildo insular). Mesto je tudi prestolnica avtonomne skupnosti Kanarskih otokov; naziv si deli z mestom Las Palmas, s katerim si delita tudi uradne institucije, kot so predsedstvo in ministrstva. V letih 1833 in 1927 je bil Santa Cruz de Tenerife samostojna prestolnica otočja, z odlokom iz leta 1927 pa je bilo vzpostavljeno deljeno prestolništvo, kar velja še danes. V mestu je arhitekturni simbol Kanarskih otokov prireditvena zgradba Auditorio de Tenerife v obliki jadrnice. Na otoku Tenerife se nahaja tudi najvišja točka Španije, 3.718 m visok ognjenik El Teide, ki je prav tako uvrščen na seznam svetovne dediščine, hkrati pa je tudi tretji najvišji ognjenik na svetu in najvišji v Atlantskem oceanu.

Za odlično nastanitev in preživljanje prostega časa si lahko izberete Hotel Gran Media Palacio de Isora, ki se ponaša z odlično infrastrukturo tako za aktivno kot neaktivno preživljanje počitnic. Od tod lahko obiskovalci dostopajo do vsega, kar lahko bližnji živahni mesti Costa Adeje in Playa de Las Americas ponudita.
Ta hotel, ki je bil med drugim izbran za najboljši hotel v Španiji v letih 2012 in 2014, je idealen kraj za kombinacijo aktivnih počitnic, po drugi strani pa se lahko počasi sproščate in napolnite baterije v prostranem spa centru z vsemi vrstami masaže, tretmaji telesa, obraza, poleg zunanjih pa so vam na voljo tudi notranji bazen in savna.
Gran Media Palacio de Isora ponuja tudi dodatne dejavnosti, ki bodo obogatile vaš obisk na otoku. Gostje lahko izbirajo med tristo sobami, od katerih vse izžarevajo nekakšno harmonijo in mir. Svetle prostorne sobe vključujejo klimatsko napravo, satelitsko televizijo in balkon ali teraso s pogledom na bazen, morje ali gore. Hotel nudi veliko različnih rekreacijskih možnosti, kot so tenis, nogomet, joga, pilates, fitnes, pa tudi klub za otroke, bazene na sedem tisoč petsto kvadratnih metrih in lastno plažo.
Obedujete lahko v eni od sedmih vrhunskih restavracij z lokalnimi in mednarodnimi jedmi, kjer vam bodo kuharski mojstri z vsega sveta pričarali kulinarične užitke na ravni vrhunskih restavracij. V sklopu hotela je kar osem barov, kjer ves dan skrbijo, da bo vaše počutje čim bolj prijetno.

Če želite uživati v čudoviti naravi, kristalnem Jadranskem morju in odlični kulinariki, hkrati pa se počutiti kot zaželen gost, za katerega skrbijo »od spredaj in zadaj«, je Tenerife s kapacitetami, ki jih nudi Gran Media Palacio de Isora, prava izbira.

www.melia.com