V Rovinju, obalnem mestu na severnem delu hrvaške obale, so pred kratkim odprli nov družinski hotel, ki svojim gostom ponuja tudi adrenalinski park in številne športne objekte. Prvi pravi družinski hotel na tem območju je zelo hitro postal priljubljena destinacija za velike in male goste iz vsega sveta, saj ponuja brezskrben družinski dopust, na katerem je dolgčas strogo prepovedan.

Hotel Amarin se nahaja v istrski regiji na zelenem polotoku, ki je od središča Rovinja oddaljen le nekaj minut vožnje. Zaradi bogate ponudbe raznovrstnih dejavnosti je pravi raj za najmlajše. Svojim gostom ponuja sedem različnih bazenov, posebnosti pa sta gotovo Lazy River in slapovi. Za otroke vseh starosti ponujajo tudi prostor za igranje različnih iger, v okolici hotela pa sta tudi adrenalinski park s trampolini, zunanjimi igrišči, plezalnimi stenami in kinodvorano ter majhna telovadnica za najmlajše.

Znotraj hotela je tudi več športnih objektov, med katerimi so dve teniški igrišči ter igrišče za odbojko na mivki. Za vse starosti pa sta na voljo tudi šoli jadranja in deskanja. Nudijo izposojo kajaka in supa ter smučanje na vodi. Da se bodo otroci lahko zabavali od jutra do večera, ko nastopi čas za spanje, prirejajo zabavne programe v klubih za otroke in večere ob živi glasbi.

 

Hotel ima 276 sob in štiri velike apartmaje, iz katerih se ponuja prečudovit razgled na Jadransko morje in staro mestno jedro Rovinja. V vsaki sobi so ležišča, ki jih je mogoče premakniti in s tem otrokom ustvariti prostor za igranje. Novost je ta, da so sobe opremljene z interaktivno steno, na kateri lahko otroci izrazijo svojo ustvarjalnost in si uredijo prostor po svojih željah. Dodatna ugodnost je tudi ta, da je večina sob tako imenovanih družinskih oziroma dvoposteljnih, ki so med seboj povezane z vrati, kar omogoča lažjo komunikacijo z otroki, hkrati pa takšna ureditev še vedno ponuja dovolj zasebnosti. V tem hotelu so dobrodošli tudi hišni ljubljenčki.

Odrasli se bodo lahko spočili in sprostili v velnes in spa centru, ki se razprostira na tisoč petsto kvadratnih metrih, ter na več kot kilometer dolgi peščeni plaži. Po tem pa se bodo lahko razvajali v treh restavracijah in okrepčevalnici. Ponudba hotela je naravnana predvsem družinskemu razvajanju. Opisano je samo del njihove ponudbe, ki jo bodo vsako leto dopolnjevali, zato bo vsako novo bivanje v hotelu še toliko bolj zanimivo.

V okviru projekta gradnje je sodeloval arhitekturni biro STUDIO UP z ekipo sodelavcev. Davor Gamulin je poskrbel za prostorsko grafiko, svetlobne znake in zvočno inštalacijo v totemih, Nenad Vukšić pa za besedila na svetlobnih znakih. Numen/For Use je izdelal inštalacijo v avli hotela, Ksenija Jurčić Diminić je uredila okolico hotela, Kamgrad pa je bil zadolžen za gradnjo hotela. Del projekta so bili tudi Brandoctor ter Bruketa & Žinić OM.

Rovinj je eno od najbolj obiskanih mest v tej regiji, predvsem pa je poznan po svoji kulinarični ponudbi in kakovostnih vinih. Središče mesta je polno kavarn in restavracij, ki se razprostirajo vse do očarljivega mestnega pristanišča, v neposredni bližini mesta pa se nahaja tudi zaščiteni park-gozd Zlatni rt.

www.maistra.com