Kolekcija za prihajajočo zimo črpa ideje iz atmosfer svetov, ki spominjajo na ameriški zahod: od domorodnih indijanskih plemen do grungea v Seattlu, od ceste Route 66 pa vse do oblačil, ki jih oblačijo kmetje iz Montane.

Colmar Originals predstavlja izbrane kose oblačil, ki pustijo vtis; z elegantnimi tkaninami, barvami in dizajnom.

Raziskovanje. To je najvišji segment kolekcije, skozi katerega ta izraža svoj vpliv. S kosi, ki jih krasijo bogato blago in detajli, zahvaljujoč uporabi volne, enobarvne ali z vzorci, ki spominjajo na vzorce na starodavnih odejah, uporaba lahkega bombaža skupaj z opečnatim ali potiskanim najlonom in gladkim ali rebrastim žametom. Etnično pletenje na sprednji strani ali robovih najlonskih rokavov poudarja ženska oblačila in vanje vdihne ekstremno ženstvenost. Potiski s stiliziranimi peresi in puščicami nas popeljejo prav v samo osrčje starega ameriškega zahoda.

Predlagana ženska kolekcija se ponaša z zbirko obrnljivih ekoloških krznenih plaščev, ki se, ko jih obrnemo od znotraj navzven, spremenijo v prave jakne.

Moški se tokrat lahko znova razveselijo plemenitega džinsa in triplastnega bombaža, volne ter blazinic, ki so umetniško vpletene v popolno celoto. Klasični modeli se izmenjujejo z jopicami, blazerji s snemljivimi ščitniki, odpornimi na veter, kolesarske jakne z oblazinjenimi rameni in športnimi jaknami. Zahvaljujoč uspehom iz prejšnje zime spet ponujamo zbirko kosov iz mehke mikrofibre, ki se ponaša s svilnatim dotikom, krasita pa jo snemljivi ovratnik in plišasta kapuca iz ekološkega krzna.

Vendar pa je ponudba kosov iz triplastnih materialov nekaj povsem novega. Bombaž s sintetičnim džersijem in snemljivo membrano v notranjosti tople jakne iz puha omogoča odlično nepremočljivost.

Poleg vrhnjih oblačil je v ponudbi tudi širok spekter puloverjev in pletenin, ki po barvah in vzorcih spominjajo na glavne motive kolekcije. Prvovrstna je tudi ponudba hlač. Skupaj z bombažem poudarjajo džins, žamet in pletenine, vedno zasledujoč sodobne linije, ki so v koraku s časom in na svoj prefinjeni način izpopolnjujejo ponudbo.