Novi SUV C5 Aircross Hybrid predstavlja prvo etapo v Citroënovi ofenzivi za elektrifikacijo, v sklopu katere namerava do leta 2025 za 100 % vse modele iz svojega izbora imeti v ponudbi električno izvedenko.

C5 Aircross Hybrid kot Citroënov predstavnik visokega cenovnega razreda ponuja razširjene možnosti za mobilnost za resnično vsestransko rabo: užitki v vožnji z električnim načinom, ki je primeren za brezskrbne vsakodnevne poti z dosegom do 50 kilometrov (cikel WLTP) in omogoča enostaven dostop do predelov mesta, kjer veljajo omejitve prometnega režima, v kombinaciji z načinom pogona na notranje zgorevanje, v katerega lahko uporabnik po želji kadarkoli preklopi, da lahko opravi daljše poti. Hibridni pogon nudi užitke v neslišnem zagonu in vožnji brez niti najmanjšega grama izpusta CO2, poleg tega pa lahko uporabnik prevozi v načinu ZEV kar 50 kilometrov; avtonomija načina za električni pogon je primerna za večino vsakodnevnih poti uporabnikov, in sicer do hitrosti 135 km/h.

Čas polnjenja je bil optimiziran: na klasičnem gospodinjskem priključku se akumulator napolni čez noč, od 4 ur (priključek 14 A tipa Green’up™ Legrand) do 7 ur (standardni priključek). Na priključku Wallbox 32 A, ki je na voljo za nakup ali najem, se ob dodatnem polnilniku z močjo 7,4 kW akumulator napolni hitreje oziroma v manj kot 2 urah.

Cene se pričnejo pri 43.350 evrih, je pa res, da ob nakupu na to ceno priznajo še konkreten popust, tako da ga boste skupaj s hišnim financiranjem zapeljali za slabih 38 tisočakov.