Ekologija postavlja v avtomobilski svet nova merila, zato so hibridne različice avtomobilov vseh razredov danes že stalnica. Seveda v tem segmentu ne zaostaja niti veliki BMW, ki priključne hibride ponuja tako rekoč v vseh velikostih. Hibridne različice, poleg izredno zmogljivih bencinskih, običajno predstavljajo vrh ponudbe in športni naboj tudi najbolj vozniških znamk med katere nedvomno spada tudi BMW, počasi popušča. Kljub temu trojka ostaja dinamična in uživaška. A biti tudi ekološki, je še pomembneje.

Tako kot zunaj, je tudi znotraj priključni hibrid serije 3 pravi BMW. Športnost odlično združuje tudi s prestižem in udobjem. Potniški prostor razvaja z odličnimi sedeži in ergonomsko popolnostjo. Sicer pa se delovno okolje voznika v primerjavi z običajno trojko ne razlikuje kaj dosti. Med digitalnimi merilniki je dodan še pokazatelj izrabe in zaloge električne energije.

Pod pokrovom motorja delo opravlja pogonski sistem, ki združuje delovanje 2-litrskega prisilno polnjenega bencinskega štirivaljnika s 135 kilovati in 113 kilovatnega elektromotorja. Maksimalna skupna moč obeh motorjev znaša ob pomoči funkcije XtraBoost (le ta za za kratek čas poveča moč za 40 konjev, dokler se baterija ne izprazni, vklopi se s programom sport ali do konca pohojenim pedalom za plin) 215 kilovatov in 420 Nm največjega navora. Osupljivo velike številke za hibridno vozilo. In še nekaj teorije: eko trojka od nič do sto potrebuje le 5,9 sekunde, na sto kilometrov naj bi popil le 1,7 litra bencina, v zrak pa naj bi izpustil le 38 gramov na kilometer. In praksa? Podatek o pospeških nedvomno drži. 330e se pošteno zgane ne glede na to pri kolikšni hitrosti voznik pohodi stopalko za plin. Če bi ga ob pospeševanju z mesta označili za izstrelek ne bi pretiravali. Podatek o porabi pa je pri tej vrsti avtomobilov sila nehvaležen. Avto je v praksi zmožen prevoziti slabih 40 kilometrov le na elektriko, pri čemer najvišja hitrost doseže 140 km/h. Torej če se boste vozili večinoma po mestu in avto dosledno polnili, bo poraba res skromna. Ob daljših vožnja pa bo naraščala s številom prevoženih kilometrov brez električnega polnjenja. Nam je poraba po tedenskem druženju pokazala 6,3 litra bencina na 100 km, k čemur pa je potrebno prišteti še strošek elektrike.

Vozne lastnosti je, kot je v trojki običajno, zaznamovalo odlično podvozje, ki kljub relativno čvrstim nastavitvam prepriča tudi z visoko stopnjo udobja. Po značaju je trojka čudovit družinski avtomobil. Hibridni pogonski sklop, ki doda zeleno noto pa ji odvzame nekaj uporabnosti, saj se je prtljažni prostor na ta račun zmanjšal za 105 litrov.

Seveda je vse to, kar smo našteli zgoraj, treba plačati. In pri BMW-ju številke nikoli niso nizke. Osnovni 330e stane okoli 50 tisočakov, v testnem primeru pa je izbira dodatne opreme številko dvignila za kar 20 tisočakov. Škoda le, da so v času zimskega testiranja pri BMW Slovenija avto obuli v 17 palčna platišča, ki oznaki M sport prav nič ne pristojijo. Drugače pa, odličen izdelek za precej denarja, če povzamemo na kratko.

besedilo in fotografije: Blaž Kordelič