Električni avtomobili ali priključni hibridi danes ne predstavljajo več eksotike, so pa toliko bolj redki primerki, ki so videti in se peljejo športno.

BMW ima poleg programa i še družino iPerformance, pod oznako katere se »skrivata« dva priključna hibrida na osnovi aktualnih modelov serij 2 in 3.

To pomeni vsakdanjo uporabnost, hkrati pa zgledno vozno dinamiko in ekonomičnost. Za pogon družinsko naravnanega 225xe active tourerja skrbi kombinacija 1,5-litrskega turbotrivaljnika s 100 in 65 kilovati elektromotorja, skupaj pa hibridni sklop proizvede za kar 165 kilovatov ali 224 »konjev« največje moči. Še bolj pa se bodo oči zaiskrile športnim voznikom ob podatkih poslovno naravnanega 330e, pod pokrovom katerega se skriva dvolitrski štirivaljnik iz modela 320i s 135 kilovati, za katerim stoji še 45-kilovatni elektromotor. Tu skupne številke znašajo 185 kilovatov ali 252 konjskih moči, zmogljivosti pa so temu primerno športne in skoraj dih jemajoče.

Že prvi stotico na merilniku hitrosti namreč prekrije v 6,7 sekunde in se zaustavi šele pri 202 kilometrih na uro, pri 330e pa pospešek do stotice traja še dobre pol sekunde manj, medtem ko kazalec ne preneha mirovati do 225 kilometrov na uro. Vse to ob le 44 gramih povprečnih emisij ogljikovega dioksida v primeru slednjega, 225xe pa za hibridno trojko zaostaja le za malenkost, in sicer proizvede za 46 gramov povprečnih emisij.

V praksi to pomeni, da (lahko) pri obeh modelih speljujete samo na elektriko in tako pot nadaljujete do dobrih 30 kilometrov oddaljenih ciljev. Pri tem ima voznik na voljo tri programe, v katerih varčuje z električno energijo, vozi samo na njo ali odločanje o najprimernejšem prepusti elektroniki. Med ovinki in glede poskočnosti sta oba značilna bavarska primerka, kjer se v ovinkih le malenkost pozna, da s seboj prevažate še 7,6-kilovatne ure baterije. V ovinkih sta tako samo za odtenek manj krotka, ampak to bodo opazili le redki. O povprečni porabi tu ni na mestu pisati, saj se zelo spreminja glede na to, kje in kako vozite, smo pa mi, vozeč po prestolnici in okolici, večino časa prizanašali okolju, pogoj za to pa je, da imate na domu in recimo v službi možnost polnjenja. BMW pa je kupcem prizanesel tudi s ceno, saj se cene dvojke začnejo pod 40 tisočaki, trojke pa malenkost pod 45-imi. Cena testnikov je sicer znašala okoli 15 tisočakov več, upoštevajoč državno subvencijo za hibride z emisijami pod 50 gramov ogljikovega dioksida, se pa ta znova prizemlji, celo tako, da je 330e le za dobrih 500 evrov dražji od 320i, kar je po našem mnenju več kot kupčija.