Aprilia je znamka, ki se lahko pohvali z goro izkušenj in znanja, pridobljenega z leti dirkanja na zelo visoki ravni v različnih kategorijah motociklizma. Vse te izkušnje in znanje, pridobljeno na tekmovanjih, pa s koristjo uporablja pri razvoju in izdelavi svojih motociklov.

Caponord je potovalni enduro motocikel, ki ima izrazito športen značaj. Pogonski agregat je dvovaljnik z valjema, postavljenima v obliki črke V, ter razvije 91,9 kilovata oziroma 125 konjskih moči in 114 njutonmetrov motornega navora. Pogonski agregat se oglaša z značilnim zvokom velikega dvovaljnika in se rad zavrti v visoke vrtljaje, kjer se oglaša z globokim zvokom, ki spominja na grmenje. Pri pogonskem agregatu pa poleg moči, ki jo premore, navdušuje tudi značilni svilen navor. Menjalnik je šeststopenjski z dobro preračunanimi prestavnimi razmerji ter odličnim občutkom na prestavni nožici, katere gibi so kratki in natančni.

Oblikovno Caponord sledi linijam drugih aprilij in je dovolj samosvoj, da je prepoznaven ter všečen. Položaj voznika je dovolj udoben za daljša potovanja in še vedno daje športen občutek. Pri vožnji po asfaltnih površinah se Caponord pelje kot cestni motocikel, vožnja po makadamskih poteh pa tudi ni zahtevna, saj odlično skriva svojo težo. Caponord je tehnološko zelo sodoben motocikel, saj je opremljen s sistemom ABS, večstopenjskim sistemom proti zdrsu zadnjega kolesa in sistemom, ki ves čas vožnje samodejno elektronsko uravnava vzmetenje ter ga prilagaja trenutnemu načinu vožnje in podlagi, po kateri se pelje.

Caponord je odličen motocikel za vse tiste, ki nanj radi nataknejo potovalne kovčke in si želijo nabirati kilometre po asfaltu ter raziskovati nekoliko bolj odmaknjene kraje, kamor se z navadnim cestnim motociklom ne dá zapeljati, pri tem pa se nočejo odpovedati športnim občutkom pri vožnji in radi kakšen zavoj odpeljejo hitro in močno nagnjeni. V obeh vlogah se Caponord izkaže kot odlična izbira.