Antoninias Elina Smogavc je njeno ime. Neobičajno dekle, ki privablja poglede na vsakem koraku. Izžareva samozavest in zvezdniško eleganco. Njen pogled na svet je moder, zrasel je iz trpkih življenjskih izkušenj, ki so jo oblikovale v borko, ki pogumno uresničuje svoje sanje. Otroška bolezen jo je navdihnila za modno kariero, s čimer je ustvarila blagovno znamko, katere namen je pokazati edinstveno lepoto, ki jo ima vsaka ženska. Poleg širjenja sporočila o krepitvi moči, ima blagovna znamka Antoninias tudi dolgoletni cilj, da ustanovi neprofitno organizacijo, ki bi pomagala pri pomoči bolnim otrokom in hkrati krepila moč žensk iz vsega sveta. Cilj organizacije je ustvariti globalno kampanjo, ki širi zavest o enakosti, pomaga otrokom, da vidijo boljši jutri in jih spodbuja, da naredijo najboljše za prihodnost našega sveta. Antoninijeve ženske bodo nosile Antoninias in s tem utelesile sporočilo ljubezni in enakosti, ki jo blagovna znamka predstavlja.

Tako tudi oblačila znamke govorijo zgodbo samozavestne, močne, čudovite, drzne ženske, ki je ni strah izstopati in biti drugačna. Ne glede na starost ali figuro, modni kosi Antoninias poudarjajo ženstvenost in prefinjeno eleganco tiste, ki jih nosi, omogočajo pa tudi ekstravaganten videz.

Po tem, ko je slovenska oblikovalka Antoninias Elina Smogavc pri nas pridobila diplomo iz modnega oblikovanja, se je preselila v London, da zaključi magisterij v modnem marketingu in luksuzni maloprodaji. Tam je njeno eksperimentiranje z materiali, vzorci in s teksturami vzbudilo pozornost mnogih, leta 2013 pa se je njeno globoko znanje s področja mode akumuliralo v istoimenski blagovni znamki Antoninias.

Antoninias kopalke poudarjajo ženske obline, pri katerih začutimo veliko mero elegance z dodatno noto igrivosti. Primerne so za ležerno poležavanje na soncu in prijetno ohladitev v vodi, kot tudi za kombiniranje z drugimi kosi oblačil, ki ustvarjajo vedno nove atraktivne videze. Oblikovalka je dodala k svoji kolekciji tudi »evening wear«, z dolgimi večernimi oblekami in z zgornjimi deli, ki so minimalistični in dopuščajo kombiniranje s klasičnimi ali z močnejšimi kosi nakita in dodatki, ki postavijo piko na i želeni podobi.

Antoniniasova vizija je biti čim bolj trajnostna in etična. Oblačila so narejena s tehnologijami, ki zmanjšujejo odpadke, saj je oblačilna industrija ena največjih industrij, ki proizvajajo odpadke. Zato vedno nabavljajo kakovostne odpadne tkanine, ki jih uporabljajo za ustvarjanje nove kolekcije omejene izdaje. Antoninias tudi ponosno proizvaja vse izdelke lokalno, ročno v Sloveniji.

Ne le na domačih tleh, tudi v tujini vedno bolj prodira in osvaja trg naša ekstravagantna drzna modna oblikovalka Antoninias Elina Smogavc, ki nam sporoča: » Želimo, da naše dame čutijo, dihajo in hrepenijo po ekskluzivnosti in izdelavi, ki jo Antoninias prinaša, obenem pa jim daje moč, edinstvenost in samozavedanje, ki opredeljuje sodobno žensko.«

https://antoninias.com/

besedilo: Monika Pogačar, fotografije: arhiv Antoninias