Ker dolgčas ni zapisan v naših genih, ker avtonomija ne gre z roko v roki z monotonijo, ker energetski prehod na bo izbrisal 120 let avtomobilske zgodovine, nam PEUGEOT razkriva e-LEGEND CONCEPT. Vznemirljiva vizija o prihodnosti užitkov v vožnji se izraža v obliki zaželenega in legendarnega vozila. Ta projekcija avtomobila prihodnosti, ki je prevzel realne in radikalno moderne gabarite, poveličuje gene in eleganco iz zapuščine znamke PEUGEOT.

Kot pomemben akter vsake tehnološke revolucije PEUGEOT brezskrbno pristopa k revoluciji energetskega prehoda v prepričanju, da je tehnologija vedno v službi avtomobilskih užitkov.

Razburljiva prihodnost je tista, ki dopušča možnost izbire med karoserijskimi različicami, načinom pogona ali vožnje. Osvojiti je treba nova ozemlja, soočiti se je treba z novimi izzivi, pustolovščina znamke PEUGEOT se nadaljuje! In to v povezavi z obljubo, da bodo “odličnost, videz in emocije” vključeni v vsakega od naših vozil.

Poosebljenje te vizije je e-LEGEND CONCEPT! Pravi predmet poželenja, ki promovira svobodo gibanja in ponuja možnost izbire med neskončnimi užitki: #UNBORING THE FUTURE (za nedolgočasno prihodnost).

PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT, ki je popolnoma vključen v znamkino realistično vizijo o energetskem prehodu, poganja 100 % električni pogonski sklop. Z akumulatorskimi baterijami z močjo 100 kWh motor razvije 800 Nm navora in 340 kW moči, ki se razporedi na vsa štiri pogonska kolesa. Zahvaljujoč temu nivoju zmogljivosti je moč prevoziti od 0 do 100 km/h v manj kot štirih sekundah in doseči maksimalno hitrost 220 km/h. Avtonomija znaša 600 km po protokolu WLTP, od tega je 500 km dostopnih po preteku 25 minut, koliko traja hitro polnjenje. PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT goji miselnost o ničnih tehnoloških omejitvah in ponuja indukcijsko polnjenje.

e-LEGEND CONCEPT ponuja štiri načine vožnje, odvisno od razmer v prometu ali razpoloženosti voznika.

Dva avtonomna načina: SOFT, ki daje prednost udobju potnikov. Projekcija na digitalne zaslone in prikaz informacij sta zmanjšana na minimum in SHARP za natančno in dinamično vožnjo z vozilom. Nudi možnost maksimalnih možnosti za vzpostavitev povezave z digitalnimi dejavnostmi (družbena omrežja, elektronski organizator ipd.). V avtonomnem načinu vožnje se prilagaja tudi konfiguracija notranjosti po zaslugi tehnologije za krmiljenje volana “by wire” se volan umakne pod zvočni pult in tako popolnoma sprosti pogled na 49-inčni zaslon, prednja sedeža se preklopita, bočna naslona za roke se izstavita samodejno in sprostita dostop do velikega odlagalnega mesta in do površine za indukcijsko polnjenje pametnega telefona, do glavnih stikal je možno dostopiti prek sredinske konzole, ki je integrirana v voznikov sedež. Potniki lahko zatem uživajo v svoji najljubši prostočasni dejavnosti: igranje video igrice ali ogled filma, in sicer ali na ukrivljenem sredinskem zaslonu ali na obeh zaslonih, ki sta integrirana v senčnik.

Dva ročna načina: LEGEND način “cruising”, povzet po treh merilnikih modela 504 Coupé in prikaz digitalno obdelanega lesa za raznih zaslonih in BOOST, dinamična in stimulativna vožnja po zaslugi zmogljivega električnega motorja. 180° virtualna izkušnja s projekcijo ceste na enem samem velikem zaslonu.

Da bi uspel uokviriti svojo tehnološko vizijo, PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT črpa energijo iz zapuščine znamke. V nekaj besedah, reinterpretira pomembne teme stilske zasnove zabavnega vozila, to je kupeja 504 Coupé: lahkotna, atletska, izklesana in senzualna oblika karoserije in kabina, ki se v loku nagiba proti zadnji premi, je pridobila velike steklene površine.

Na prednjem delu pogled vozila prepoznamo po zaslugi svetlobne signature s tremi levjimi kremplji in dvema moduloma. Tehnični sklop se nahaja pod žarometoma in zajema vse funkcije za pomoč pri vožnji. Celotna prednja maska je ujeta med prednjima blatnikoma in je razdeljena na dva dela z nosilcem iz črnega aluminija, to je zapuščina odbijačev iz kromanega nerjavnega jekla. Tudi zadnja vizualna signatura je značilna za PEUGEOTOV izbor vozil ter ima prav tako tri levje kremplje in visoko tehnološko končno obdelavo. Tretja zavorna luč, ki je umeščena v zgornji del zadnjega stekla, se razteza čez celotno širino stekla z večletvenim sklopom, ki odseva v njej.

Voznikovo mesto PEUGEOT Responsive i-Cockpit® je pridobilo vse prednosti PEUGEOTA i-Cockpit®, značilnega za znamkine modele. Zajema zlasti instrumentno ploščo v višini oči s tremi merilniki in ultra kompakten volan.