Kristalno čiste vode Indijskega oceana, bele peščene plaže, vrhunska kulinarika in prijazni domačini skupaj z izrednimi golfišči naredijo otok enkraten kraj za preživljanje nepozabnih počitnic.

Država Mauritius leži na istoimenskem otoku ter skupaj z otokoma Reunion in Rodriguez sestavlja skupino Maskarenskih otokov v zahodnem delu Indijskega oceana. Arhipelág je nastal zaradi vulkanskih izbruhov, ki so ta del sveta pretresali pred osmimi milijoni let. Vulkan, ki danes ni aktiven, je oblikoval večinoma strme in zelo razgibane obale, ki jih obdaja prečudovit koralni greben. Tropsko oceansko vreme vzdržuje enakomerno visoko temperaturo vse leto, deževno obdobje pa traja od decembra do maja.

Otočje je bilo arabskim trgovcem poznano že v 10. stoletju, leta 1507 pa so ga odkrili španski osvajalci. Leta 1511 so se Španci umaknili Portugalcem, ki so današnji Mauritius imeli v lasti vse do leta 1598, ko so ga zasedli in naselili Nizozemci ter ga poimenovali po princu Mauriceu Nassauskem. Otok je bil med letoma 1715 in 1810 pod francosko upravo ter so ga preimenovali v Ile de France. Leta 1810 so ga zasedli Britanci in kmalu vpeljali svoj kolonialni režim. Na otok so leta 1829 naselili najemniške delavce iz Kitajske, po ukinitvi suženjstva 1834. leta pa še delavce z indijske podceline, katerih potomci danes predstavljajo večino prebivalstva. Leta 1957 je Mauritius dobil omejeno avtonomijo, z uveljavitvijo splošne glasovalne pravice pa je 1958 začel postopno prevzemati oblast. Po parlamentarnih volitvah 7. avgusta 1967 je dobil popolno avtonomijo. Po zmagi koalicijskega bloka strank za neodvisnost je 12. marca 1968 razglasil neodvisnost monarhije v okviru britanske skupnosti narodov. Po volitvah leta 1991 je Mauritius postal republika.

Na Mauritiusu je veliko letovišč, ki nudijo popolno ponudbo svojim gostom. Mi smo obiskali hotel La Pirogue in bili nad njim zelo navdušeni. Je na zahodni obali otoka Mauritiusa, 30 kilometrov od glavnega mesta Port Louis in ob dolgi beli peščeni plaži. V zelenem parku je 248 razkošnih paviljonov za bivanje od dveh do šest oseb.

La Pirogue ponuja zanimivo mešanico kolonialne arhitekture, romantike in odličnih storitev ter zelo veliko restavracij. V tem letovišču vam nikdar ne bo dolgčas. Vsak večer se lahko prepustite plesni glasbi in raznim predstavam. Seveda se lahko sprostite tudi na plaži ali v odličnem spa centru. Glavni bazen je ogromen, ima pa tudi ločen del za otroke.

Ponudba letovišča zajema še fitnes, teniška igrišča, savno, masaže, kozmetični salon, hotelskega zdravnika, restavracijo, bar, trgovine, poslovni center, varstvo otrok, otroški klub, sobno strežbo, pralnico, menjalnico in turistični biro.

Med bivanjem v hotelu obvezno obiščite spa center, kjer vas bodo razvajali z neštetimi masažami, vonji in barvami. Če potujete z družino, si boste lahko privoščili sproščene počitnice, saj bodo za otroke odlično poskrbeli v centru za otroke in najstnike.

Če vam bo ostalo še kaj volje in energije, si lahko privoščite potapljanje (tečaji in izleti), smučanje na vodi, parasailing, vožnjo s katamaranom, jahanje, kolesarjenje ali golf.

La Pirogue je kraj za sprostitev z bogato ponudbo, popolno opremljenostjo ter pregovorno prijaznostjo in gostoljubnostjo, značilno za Mauritius.

www.lapirogue.com