Spirito Santo Palazzo Storico  se nahaja v starem mestnem jedru Rovinja. Sam hotel je skrbno restavrirana stavba iz 20–ih let prejšnjega stoletja, ki je pripadala ugledni italijanski družini. Tri hiše tvorijo skladno arhitekturno celoto, čigar potencial je bil prepoznan s strani lastnika hotela. Hotel ima na razpolago sedem dvoposteljnih sob. V pritličju se nahajajo; recepcija s kaminom, lounge bar, vinska klet in vrt  z vodnjakom iz leta 1964. Notranjost je restavrirana v prvotni obliki, ob upoštevanju vseh zahtev sodobnega gosta. V prvem nadstropju se nahaja atrij z vodnjakom in terasa lounge bara, ki je namenjena vsem gostom hotela. Na istem nadstropju se nahajajo še 3 sobe, od katerih se v dveh nahaja kamin, vse tri pa imajo možnost korisčenja hotelskega atrija, vrta in terase. Na drugem nadstropju imamo dve sobi, vsaka pa je zanimiva na svoj način. Prva zaradi edinstvenega kamina z oknom, restavrirane freske in pogleda na baziliko Svete Eufemije, druga pa zaradi kamina in prelepe male terase s pogledom na morje. Na tretjem nadstropju se nahaja največja soba z najlepšim pogledom na morje, staro mestno jedro in cerkev Svete Eufemije, na drugi strani hodnika pa manjša soba s prav tako lepim pogledom na baziliko, mesto in morje. Spirito Santo Palazzo Storico se nahaja na ulici Augusta Ferrija 44, tri minute hoje od strogega centra mesta. Včasih se je ta del mesta imenoval ”contrada Spirito Santo” in od tod ideja za ime hotela. Vse sobe Spirito Santo Palazza Storica so dobile imena po ulicah Rovinja. Vsa konzervatorska dela v hotelu, tako v notranjosti kot tudi zunanjosti, so bila izvedena v skladu s konzervatorskimi zahtevami in na ta način je ohranjena originalna in edinstvena kulturna dediščina te stavbe.

 

Vse sobe z visokimi stropovi naredijo bivanje še posebej udobno. Z oken se širi razkošen pogled na morje, staromestno jedro in cerkev Svete Eufemije in na tipično slikovito rovinjsko ulico. Posebno oblikovano pohištvo s francosko posteljo, ročno izdelanim parketom in zidovi ter elegantna kopalnica s Chopard kozmetiko, so dodatni atributi udobnih sob. Gostom so na razpolago mini bar, TV, Wi-Fi in sef.

 

V pritličju hotela se nahajata lounge bar in vinoteka s pogledom na notranje dvorišče z unikatnim vodnjakom iz prejšnjega stoletja. Edinstveno, ročno izdelano pohištvo izbrano s strani naših arhitektov, kot tudi odprt kamin za zimske mesece, doprinesejo k ugodnem in sofisticiranemu ambientu. Vinoteka s skrbno izbranimi hrvaškimi, slovenskimi in italijanskimi vini ustvari romantično atmosfero za okušanje poznavalcem in ljubiteljem vin. V večernih urah lounge bar odpre svoje vrata zunanjim gostom in takrat Vas vabimo, da okusite dobrote našega  kuharja, ki kuha skladno z motom Spirito Santo Palazza Storica ”vedno sezonsko” in ”manj je več”.

Rovinj je najbolj romantično mesto istrskega polotoka. Svoj romantičen izgled Rovinj dolguje majhnemu prostoru, ki je vplival na izgradnjo stisnjenih hiš, ozkih ulic in malih trgov, ki so do danes ostali neokrnjeni. Nad mestom prevladuje baročna cerkev Svete Eufemije, zaščitnice mesta. Rovinj ponuja svojim obiskovalcem dolge sprehode ob morju, v parku ”Zlati Rt”, okušanje gastronomskih dobrot v številnih restavracijah, nastanitev v luksuznih hotelih ali romantičnih apartmajih v starem mestnem mestu jedru in izobilje športnih aktivnosti. Čisto morje in mnoge plaže z dvaindvajsetimi otoki so definitivno razlog, da Rovinj postane mesto, kamor se boste vedno vračali.

Ulica Augusto Ferri 44, Rovinj, Hrvaška
Tel.: +385 99 435 4333, +385 52 634 750
info@hotel-spiritosanto.com
hotel-spiritosanto.com