Uspešno hotelirsko družino Costa iz Dolomitov, ki ima v lasti že dva prestižna hotela v vasici Corvara, hotel La Perla z restavracijo La Stüa de Michil z eno Michelinovo zvezdico in hotel Ladinia, je lepota narave in zgodovine prepričala za nadaljnjo pot po Toskani. Njihovo poslanstvo se v Corvari vsekakor nadaljuje in bo še naprej zadovoljevalo zelo prestižne goste od vsepovsod, toda glavna avantura družine bo zdaj hotel Posta Marcucci v vasici Bagno Vignoni, ki je umeščen med čudovitimi vrtovi s pogledom na prekrasno dolino in samo uro vožnje od znamenitega mesta Siena, kjer boste lahko uživali v svetovnih znamenitostih. Seveda pa morate tudi do Rima, saj je oddaljen samo dobri dve uri vožnje.

Obiskali smo jih na topel poletni dan in lahko rečemo, da je družina že dodala svojo »piko na i« na seveda že uveljavljenem hotelu in kraju, ki je skozi zgodovino zacvetel zaradi zdravilnih učinkov termalne vode, izjemne dolgoletne skrbi in predanosti družine Marcucci, kar se tudi odraža na vsakem vogalu hotela. Nas so najbolj prevzeli nepozabni pogledi, izjemni lokalni okusi in jutranja zdravilna kopel v toplem bazenu. Tudi sama notranjost hotela vas ne bo pustila ravnodušne. Presenetila sta nas nevsiljiv, a hkrati topel dekor in opremljenost sob.

Ne nazadnje lahko rečemo, da družina Costa piše vsekakor novo poglavje v zgodbi, in to z zelo preprosto »Costa« vizijo – predstaviti hotel Posta Marcucci na sodoben način, hkrati pa ohraniti osnovni duh prostora, ki je pomemben, da živi naprej, saj sta zgodovina in spoštovanje narave glavno vodilo družine Costa. In kot radi povedo: »Umetnost hotelirstva je osredotočenost na posameznika.« To bo tudi tokrat glavno vodilo družine.

www.hotelpostamarcucci.it