Istrsko obmorsko mestece Rovinj, ki se nahaja na hribovitem hrvaškem polotoku, je turistom poznano predvsem zaradi njegovega bujnega okolja in čudovite arhitekture. Pred šestimi leti so tam zgradili prvi dizajnerski hotel na Hrvaškem s petimi zvezdicami, Hotel Lone.

Robustna bela zgradba je samo ena od pomembnih objektov vzdolž istrske obale, ki turistom ponujajo okno v naslednjo generacijo hrvaške arhitekture. Hotel Lone so odprli konec lanskega junija in je prvi dizajnerski hotel s petimi zvezdicami na Hrvaškem. V izgradnjo je bilo vloženih 339 milijonov kun, hotel pa velja za eno največjih naložb v hrvaškem turizmu v zadnjih letih. Leži na edinstveni lokaciji v neposredni bližini morja, obkrožen s stoletnim mediteranskim gozdnim parkom Zlati rt, in je le nekaj minut peš oddaljen od središča Rovinja. Skupaj s hoteli Monte Mulini, Eden in Park je del ekskluzivne cone Monte Mulini.

Hotel Lone nosi domač dizajnerski podpis od arhitekture do ureditve notranjosti in zunanjosti. Za njegovo izvedbo so poskrbeli vodilni hrvaški ustvarjalci: studio 3LHD, oblikovalska skupina Numen/For Use, studio 92, modne oblikovalke iz studia I-GLE, konceptualna umetnika Ivana Franke in Silvio Vujičić, agencija Bruketa & Žinić ter drugi. Dizajnerski hotel s petimi zvezdicami, ki ga je med drugim navdihnila misel na sodobne oblike jaht, so, kot že rečeno, zasnovali v studiu 3LHD. Osnovna oblika stavbe v črki Y, ki jo od zunaj označujejo linearne terasaste površine z osrednjim prostranim preddverjem, definira tudi oblike notranjih prostorov. Tipologija hotelskih sob je tako odvisna od tega, v katerem delu stavbe so.

Hotel ponuja tudi dodatno ponudbo, kot so restavracije, suši bar, nočni klub, velnes in spa center na 2400 kvadratnih metrih, deset večnamenskih dvoran, zunanji in notranji bazen, osem teniških igrišč na odprtem, štiri pokrita teniška igrišča na podlagi tartan, kegljišče ter fitnes.

Notranji prostori hotela so zračni, v njih pa premišljeno postavljeni številni sodobni oblikovalski presežki, ki jih zaokroža naravna in umetna svetlobna scenografija.
Osrednji prostor hotela, ki se razteza čez šest nadstropij, spominja na zlata leta hrvaških hotelov, šestdeseta in sedemdeseta leta prejšnjega stoletja, ki jih je, tako kot rovinjskega, krasila terasasta zunanjost.

Sobe

Hotel je zgrajen v šestih etažah ter ponuja 248 prostornih in sodobno urejenih namestitvenih enot, med katerimi je 136 razkošnih sob, 11 apartmajev in en predsedniški apartma Lone suite, ki je velik kar 129 kvadratnih metrov. Sobe imajo balkone, na katerih so na bočnih stenah nameščena zatemnjena ogledala, ki odsevajo svetlobo in sliko mediteranskega rastlinja, ta občutek pa prinašajo tudi v sobe. Kontrastni element zrcalom so mogočne zavese. Poskrbeli so tudi, da je kopalnica, ki je s stekleno steno ločena od sobe, del narave. Vse kopalnice imajo prho z učinkom tropskega dežja, na nekaterih balkonih pa so tudi masažne kadi z učinkom neskončnega bazena s pogledom proti parku in zalivu Lone.

Kongresna ponudba

Hotel Lone predstavlja srce Maistrine konferenčne ponudbe. Razpolaga z deset večnamenskimi dvoranami, od katerih največja sprejme 650 ljudi. Vse dvorane so opremljene z najsodobnejšo tehniko in omogočajo organizacijo najzahtevnejših poslovnih dogodkov.

Gastronomija hotela

Restavracije in bari hotela Lone so prostor vrhunske gastronomske ponudbe, ki temelji na kombinaciji lokalne in moderne kuhinje ob vrhunskem vinu. Hotel ponuja več različnih gastronomskih točk, med katerimi moramo še posebej izpostaviti restavracijo L, katere ponudba temelji na tradiciji hrvaške kuhinje s ponudbo več kot 200 vrst različnih domačih in tujih vin ter šampanjcev.

Hotelska restavracija On s kombinacijo »show cookinga«, klasične strežbe in ponudbe bifeja nudi mediteranske in srednjeevropske specialitete, medtem ko je ponudba Sea Food bara E zasnovana na zdravi hrani, pripravljeni iz najkakovostnejših rib in morskih sadežev. Od barov so gostom na voljo še Lobby bar, Conference bar, Vitality bar velnes in spa centra ter Night club bar Lone.

Velnes in spa

1700 kvadratnih metrov velik velnes center je povezan z velnes centrom hotela Monte Mulini, ki skupaj tvorita funkcionalno celoto. Ponudba hotela Lone je usmerjena k tretmajem obraza in telesa, masažam in blagodejnim kopelim z individualnim pristopom do gostov, ki jim je na voljo tudi savna, fitnes dvorana, prostor za sproščanje, notranji bazen s sladko vodo in posebnimi hidromasažnimi učinki. Namesto klasičnih masažnih kadi je gostom na voljo poseben prostor, imenovan potopljena soba, kjer se lahko sproščajo na hidromasažnih ležalnikih in stolih.

Hotel Lone v Rovinju je zares nekaj posebnega. S svojo nevsakdanjo arhitekturo in dizajnom ter celovito profesionalno ponudbo na najvišji ravni bo zagotovo zadovoljil še tako zahtevnega gosta, ki se bo zaradi vsega naštetega zagotovo rad vrnil v to čudovito zgodovinsko mestece ob Jadranskem morju.

www.lonehotel.com