Veličasten hotel atrijskega tipa se nahaja tik ob morju in v senci stoletnih borov Parka gozda Čikat. Hotel je bil zgrajen leta 1966 pod vodstvom znamenitega arhitekta Zdravka Bregovca, voditelja umetniškega gibanja Exat 51. Že vrsto let ga odlikujeta udobnost in izjemna arhitekturna vrednost. Več kot pol stoletja pozneje, leta 2014, je hotel doživel svojo renesanso moderne dobe. Skupina, ki jo vodi nadvse cenjeni arhitekt Andrija Rusan, ga je spremenila v pravi lošinjski dragulj, edinstveni razkošni kraj in prvi hotel s petimi zvezdicami na Lošinju.

V senci dišečih alepskih borov, tik ob kristalno čistem morju, se nahaja eden najlepših hotelov na Jadranu: lošinjski hotel Bellevue, ki je na tem izrednem kraju vzniknil davnega leta 1966. Pod njegovo stvaritev se je podpisal eden najznamenitejših hrvaških arhitektov, vodja umetniškega gibanja Exat 51, Zdravko Bregovac. Hotel je vdihaval preprostost, lepota njegovega atrija se je lahko merila z dišečo lošinjsko naravo, ob vsem tem pa je ponujal še nepopisno udobje. Tu so se leta prirejala največja ter najbolj vesela pustna in novoletna praznovanja, gosti pa so cenili njegov edinstveni in prijetni prostor.

Šestdeset let pozneje doživlja hotel Bellevue popolno obnovo. Skupino, ki je dobila nalogo, da razkošen hotel, bogat z vsebino, prilagodi sodobnim hotelirskim standardom, vodi priznani arhitekt Andrija Rusan. Takoj po odprtju hotela je izjavil: »Zdravko Bregovac je pomembno ime v hraški arhitekturi. Kdor njegovo delo vsaj malo pozna, ga mora spoštovati. Pripada generaciji, ki je rodila konkretno arhitekturo na najvišji možni ravni. Ko smo pokukali v njegovo ‘hišo’, smo se vsega tega zelo dobro zavedali, hkrati pa tudi vseh zahtev, ki jih pred nas postavljajo hotelirski standardi, kot so prostorske potrebe, inštalacija, varnostni ukrepi. Veliko se je spremenilo od tedanje gradnje po vzoru Zdravka Bregovaca do danes. Nikakor ne pravim, da so vse te spremembe nujno potrebne, a do njih je vendarle prišlo. Vsekakor smo si prizadevali, da bi se od Bregovaca učili in pokazali spoštovanje do njegovega dela. Seveda smo se zavedali dejstva, da uničujemo prvotno idejo, vendar upamo, da je eno kakovost zamenjala druga. Tako ali tako morajo o tem soditi drugi. Hiša Zdravka Bregovaca je bila elegantna hiša, hiša močnih potez. Resnično upam, da bo tako ostalo tudi še naprej. Naša kongresna dvorana je resnični spomenik arhitekturi, ki ji pripada Bregovac.«

Novi hotel Bellevue je impresiven tako od zunaj kot tudi od znotraj. V obnovo so bili vključeni najboljši materiali visoke kakovosti, sodobne ideje, dizajnersko pohištvo in osvetljava, s ciljem zagotoviti izjemno udobje v vsakem kotičku hotela. Skupni prostori z bari, restavracijo in spa kliniko so prostrani, izpolnjeni z dnevno svetlobo, toplino in udobjem. Prav to velja tudi za sobe in apartmaje. Izbrana je dizajnerska razsvetljava, arhitektura svetlobe, pod katero se je podpisal Dejan Skira, ob nevsiljivih, elegantnih pohištvenih primerkih ustvarja razpoloženje, v katerem se gost lahko popolnoma prepusti uživanju. To udobje pride še posebej do izraza v razkošnih suitah, ki na svojih terasah ponujajo masažne bazene tipa whirlpool.

Bogata vsebina bo onemogočila kakršnekoli trenutke dolgočasja. Tako nudi Bellevue spa klinika novo generacijo spa uslug z izbranimi izdelki vodilnih svetovnih kozmetičnih laboratorijev, medtem ko bo ekipa vrhunskih terapevtov prilagodila raznovrstne rituale, tretmaje ali večdnevne programe beauty & health potrebam vsakega gosta. Slednji se lahko posvetuje tudi z ekipo, ki jo sestavljajo zdravnik internist, nutricionist in kineziolog, ki mu bodo svetovali, kako spremeniti svoje življenjske razvade, hkrati pa mu bodo priskrbeli potrebno znanje, da postane zdravo življenje del njegove vsakdanjosti tudi po vrnitvi domov.

Prostrani notranji in zunanji bazeni z ogrevano morsko vodo nudijo možnost uživanja v blagodejnostih lošinjske narave prav tako tudi prostrani spa vrt, kjer gosti lahko uživajo v posebno zasnovanih tretmajih, na odprtem, v kombinaciji s toplim masažnim bazenčkom ali na udobnih ležalnikih pod krošnjami borov. Na novo urejena plaža se nahaja le nekaj korakov naprej ter gostom nudi ležalnike in senčnike, osebje iz bližnjega bara Beach pa bo poskrbelo za gurmanske osvežitve.

Sproščeni in spočiti boste lahko uživali v specialitetah, ki jih vsak večer pripravlja naš šef z ekipo, ki se ravna po načelu »dinner by menue choice«, kjer ima gost možnost izbire med hladno in toplo predjedjo, glavno jedjo ter posladkom iz bogate, dnevno sveže ponudbe. Vsak dan so na voljo vrhunske specialitete, ki omogočajo spoznavanje otoške ali hrvaške gastronomije skozi plejado najfinejših okusov izbranih domačih delikates ob vinih priznanih hraških vinarjev.

Hotel Bellevue se bo še naprej trudil nuditi najboljše počutje za zabavo ali zaključene poslovne trenutke. Konferenčne dvorane so v pritličju in se kar kopajo v dnevni svetlobi, opremljene pa so s sodobno konferenčno opremo. Neposredna bližina prečudovitega atrija ali hotelske terase pa omogoča sproščene odmore za kavo ali kosilo. V takem okolju se je pretekle pomladi zgodila predstavitev novega volkswagen passata, kmalu za tem pa tudi zborovanje arhitektov na dnevih Orisa. Poleg poslovnih konferenc in srečanj nudi hotel Bellevue dovršeno intimno ozračje za družinska srečanja ter najlepše poročne spomine. Lahko sklenemo, da, zagotovo šestdeset let pozneje, začenja hotel Bellevue znova živeti svoja najboljša leta, vendar tokrat v novem, modernem in elegantnem duhu, ki ni niti malo uničil njegove veličastnosti in živega duha.