Pred kratkim je tudi Jesolo, nedaleč od legendarnih Benetk dobilo prvi hotel znane verige Falkensteiner.  Tako lahko zdaj doživite enega najlegendarnejših krajev na italijanski strani Jadranskega morja v povsem novem slogu. Falkensteiner Hotel & Spa Jesolo, zasnovan kot hotel s 5 zvezdicami, je očarljiv poklon veličastni preteklosti italijanskih kopališč, ki na Jadran prinaša blišč in duh Miamija.

Arhitekturna zasnova je delo svetovno znanega Američana Richarda Meierja, za notranji dizajn pa je poskrbel znani arhitekt Matteo Thun. Ta izjemna dvojica je ustvarila neprimerljivo mešanico jasnih oblik, plemenitih materialov ter svežih barv in elementov iz pop kulture. Strogo in mondeno od zunaj, razigrano in ekscentrično od znotraj. Trenutno je to najbolj zaželen naslov v Jesolu in prva izbira vseh ljubiteljev Jadranske obale z izbranim okusom in življenjskim slogom.

 

Razkošen hotel ponuja 126 sob in apartmajev z balkonom ali s teraso. Sobe vključujejo klimatsko napravo, satelitsko televizijo z ravnim zaslonom, sef in prostorno kopalnico s kopalnimi plašči, copati ter brezplačnim toaletnim priborom. Posebej moramo izpostavit Spa Acquapura, ki se razprostira na kar 1500 kvadratnih metrih in ponuja zunanji in notranji bazen, ogrevan masažni bazen in svet savn. Tu je še fitnes, sončna terasa s pogledom na morje, 8 masažnih sob s posebnimi tretmaji in vitalni bar s čajem, vodo in svežim sadjem. Naj poudarimo, da je to eden redkih spa hotelov, ki svoje goste pričakuje tudi pozimi, saj so zaprti le od 7. januarja do 9. februarja.

Hotelska restavracija ponuja prefinjene kulinarične užitke mediteranske in mednarodne kuhinje, ob izbrani hrani in zabavnem programu pa lahko uživate tudi v barih in lokalih Miami bar, Flamingo Pool & Beach bar in The Cigar Lounge.

Falkensteiner Hotel & Spa Jesolo premore tudi 3 konferenčne sobe, velikosti 90, 70 in 60 kvadratnih metrov. Prvi dve se lahko tudi združita in tako je na voljo prostora za kar 130 gostov. Vse so opremljene z najsodobnejšo tehnologijo.

 

V bližini hotela je na voljo tudi znano igrišče za golf, ki celo leto pričakuje ljubiteleje tega športa. Kot smo že omenili, so Benetke od hotela praktično na dlani. Z avtom se lahko odpeljete do Punte Sabbioni, oddaljene le 20 minut vožnje, od tam naprej pa se z »Vaporettom« peljete še 35 minut po kanalih do Markovega trga. Če bi si slučajno zaželeli nakupovati, je znani designer outlet Mc Arthur Glenn oddaljen le 25 minut.

Ker Jesolo leži v središču pokrajine Prosecco, se lahko vsi ljubitelji žlahtne kaplice podate na ogled in pokušino vin k bližnjim vinogradnikom.

Falkensteiner Hotel & Spa Jesolo je čudovit hotel v severnem Jadranu, od naše prestolnice oddaljen le dve uri vožnje. Osebje vas bo s svojim gostoljubjem in italijanskim temperamentom ter pozornostjo na najvišjem nivoju naravnost očaralo. In to ne samo poleti pač pa tudi v hladnejših jesenskih in zimskih mesecih.

besedilo: Blaž Kordelič, fotografije: Falkensteiner