Če iščete destinacijo, ki vas bo preprosto pustila brez besed in kjer se boste popolnoma sprostili ter uživali v cesarskem tretmaju, je zaliv Čikat na hrvaškem otoku Lošinju prava izbira. Otok Lošinj je, zahvaljujoč dobri mediteranski klimi, velikemu številu sončnih ur in naravnim zdravilnim razmeram, priljubljena turistična destinacija že od 19. stoletja. Danes predstavlja odlično dopolnjevanje narave, razkošja in najvišjega standarda turistične ponudbe, kar gostom omogoča popolno poživitev duha in telesa.

Če si želite sproščujoč oddih, je za vas kot nalašč elegantni hotel Bellevue, ki je z lastno spa kliniko pravi tempelj za dušo in telo. Če želite mir, obdan z intimnim vzdušjem in vrhunskim osebjem, ki je na razpolago 24 ur, je za vas pravšnja vila Hortensia.

Če pa ste med tistimi, ki iščejo razkošen dopust na hrvaški obali Jadranskega morja, je za to prava izbira butični hotel Alhambra z vilo Augusto. Alhambra je idealna kombinacija razkošja z odtenkom nekega drugega časa, ki s personaliziranim hotelskim osebjem zadovoljuje različne potrebe in želje vsakega gosta.

Butični hotel Alhambra – član prestižne skupine Small Luxury Hotels of the World

Alhambra je avstro-ogrska vila, ki je bila davnega leta 1912 zgrajena za najzahtevnejše goste. Je delo znanega dunajskega arhitekta Alfreda Kellerja, ki je za gradnjo te stavbe našel navdih v španski arhitekturi, predvsem v znani vili Alhambri, od koder izhaja tudi ime za ta butični hotel. Alhambra je nedvomno ena najlepših zgradb v zalivu Čikat. Prenovo je doživela lani, ko je svoja vrata odprla prvim gostom.

Ob sami obnovi hotela so bili še posebej pozorni na to, da so ohranili antične dele, da bi Alhambra zadržala duh aristokratskega časa, ki je danes združen z noto brezčasnega ugodja, zato je bil skrbno izbran vsak kos pohištva. Pohištvo odlikujejo visokokakovostni materiali in vrhunski dizajn; tako ne manjkajo leseno pohištvo znamke Louis Ghost Chairs ter preproge in svilene posteljnine znamke Sartori, zgodba pa je zaokrožena z dizajnersko osvetlitvijo Deana Skire.

Poleg Alhambre se nahaja vila Augusta, veličastna zgradba klasičnega sloga, visokih stropov, enkratnih fasadnih okraskov in detajlov znamke Art Deco. Za obema zgradbama pa je novi del hotela, ki je skladen s stoletnima lepoticama. Gostje imajo v prenovljenem hotelu, katerega del sta hotel Alhambra in vila Augusta, priložnost bivati v vrhunsko opremljenih sobah. Ponujajo 36 nadstandardnih sob in 15 suit, ki so poimenovane po znanih lošinjskih kapitanih in zaslužnih sanjačih lošinjskega arhipelaga.

Gostom je na voljo tudi vrhunsko opremljena velnes oaza, kjer se lahko brezskrbno prepustijo skrbnim rokam strokovnjakov za velnes ali se odpočijejo v zaprtem bazenu z ogreto morsko vodo. V ponudbi so različne možnosti zdravljenja, terapije in rituali, ki vračajo harmonijo in notranji mir. Pred vsakim zdravljenjem je gostu namenjenih nekaj minut pogovora s terapevtom, da bi se prilagodili potrebam vsakega gosta posebej. Vsako zdravljenje je skrbno zamišljeno in zasnovano. Prijem terapevtovih rok ob uporabi vrhunske kozmetike je tako pomembna in sproščujoča izkušnja. V sklopu hotela so še lobi bar, vinoteka, knjižnica in zlatarna, ne manjka pa niti zasebna plaža.

Wine & Dine – nepozabno gourmet potovanje

Alhambra poleg storitve premium ponuja posebno izbrano ponudbo wine & dine a la carte restavracije Alfred Keller. Ta vključuje hrvaška pokrajinska vina, ki jih imajo gosti priložnost pokusiti na degustacijskih večerjah ob spremljavi sommeliera v hotelski vinoteki. Trenutno imajo v ponudbi 250 vrst vrhunskih kakovostnih belih in rdečih vin domačih in tujih vinarjev. Gostom je na voljo tudi 196 različnih znamk tujih žganih pijač. Ena od posebnosti vinoteke butičnega hotela Alhambra so hrvaška avtohtona vina, ki večinoma niso dostopna na trgu.

Za posebno gourmet izkušnjo bo poskrbel chef, ki izbira le vrhunska in tradicionalna živila, kot so olivno olje, ovčji sir, jagnjetina in meso boškarina ter različne vrste svežih rib, školjk in drugih dobrot iz Jadranskega morja. Vsaka specialiteta je pripravljena tradicionalno s sodobnim pridihom, kar zagotavlja nepozabno gourmet izkušnjo, ki jo na koncu dopolnijo še slaščičarji. Ti združujejo predvsem lokalne okuse, kot so aromatične rastline, sadje, olivno olje, med in zelo cenjeni tartufi.

Podarite si dopust na Lošinju in rezervirajte svoje razkošno bivanje v Alhambri že danes.

Lošinj Hotels & Villas

T: +385 (0)51 66 11 01
E: booking@losinj-hotels.com
www.losinj-hotels.com